Beleggingsstrategie - Wanneer de mist optrekt

Delen

Door het coronavirus is de economische situatie op kortere termijn in mist gehuld. In deze Beleggingsstrategie kijken we daarom niet alleen naar de tweede helft van 2020. We kijken ook naar de langere termijn. Hoe ziet de beleggingswereld eruit wanneer de mist eenmaal optrekt?

Strategy svg

Onze strategische richting

De economie heeft te lijden onder ongekende lockdowns die ingesteld zijn om het coronavirus te bestrijden. Als we naar de komende maanden kijken, is er veel onzekerheid. Want het blijft onduidelijk in hoeverre de economie kan worden heropend zonder dat de medische risico's toenemen. Voor de langere termijn is het al duidelijk dat de huidige pandemie langdurige gevolgen zal hebben.

Lees verder

Analysis_300 dpi.svg

Vijf redenen waarom het herstel tijd zal vergen

Als gevolg van de coronacrisis raken langetermijntrends versneld ingeburgerd. Beleggers kunnen van die trends profiteren. We zien kansen op gebieden als online winkelen, digitaal betalen, home entertainment en technologie die thuiswerken mogelijk maakt (zoals cloud computing en cybersecurity). Bedrijven brengen nu ook hun toeleveringsketens dichter bij huis, wat leveranciers van industriële automatisering ten goede komt. En de gezondheidszorg is ineens meer digitaal en op afstand beschikbaar, wat steeds meer nodig is om een vergrijzende bevolking te kunnen bedienen. Bovendien blijven nutsbedrijven ondanks de lage olieprijs kiezen voor duurzame energie en energieopslag, omdat duurzame energie nog steeds de goedkoopste optie is.

Lees verder

Meer over ons

Maak een afspraak

Beleggen brengt risico's met zich mee