Beleggen

Wat is een gestructureerd product?

 

Een gestructureerd product combineert verschillende financiële producten die, eenmaal samengebracht, een rentabiliteits- en risicoprofiel bieden dat aangepast is aan de noden van de belegger. De waarde van een gestructureerd product hangt rechtstreeks af van de koersontwikkeling van de onderliggende waarde (dit kan gaan om aandelen, een marktindex, een mandje met waarden, ..), de renteontwikkeling en de kredietwaardigheid van de uitgevende instelling.

De levensduur van een gestructureerd product is beperkt en de belegger krijgt zijn kapitaal terug, vermeerderd of verminderd in functie van de performance van de onderliggende waarden1, ofwel op de vervaldag, ofwel vervroegd in de gevallen die voorzien zijn in de documentatie (automatische terugroeping of op aansturen van de emittent).

Omwille van hun complexiteit is het mogelijk dat bepaalde producten niet geschikt zijn voor particuliere beleggers. Alvorens te investeren in een gestructureerd product, gelieve het Essentieel Informatie Document te raadplegen. Hierin staan de belangrijkste kenmerken, de kosten en de risico’s van het product.

 

Gestructureerde producten op maat

De combinaties van de onderliggende financiële activa zorgen voor eindeloze mogelijkheden. Bij ABN AMRO Private Banking creëren we gestructureerde producten op maat van onze cliënten. Zo kunt u niet alleen de instelling kiezen die het product uitgeeft, maar ook uw kapitaalsgarantie1, de looptijd, de munt en de onderliggende waarde. Samen met u zoeken we het gestructureerde product dat aansluit bij uw specifieke doelstellingen en bij het risico dat u bereid bent te nemen in ruil voor een mogelijk rendement.


1 Behalve bij faillissement of risico op faillissement van de emittent en/of de garant.

 

Meer weten over gestructureerde producten?

Neem contact op met een van onze beleggingsadviseurs, hij helpt u graag verder.

 

Waardering bijzonder ingewikkelde gestructureerde producten

Beleggen zoals u dat wilt

Artikel keuzeblok

Discretionair Vermogensbeheer

Laat u het beheer van uw vermogen liever over aan specialisten? Met Discretionair Vermogensbeheer laat u uw vermogen beleggen volgens uw beleggersprofiel, met financiële oplossingen die aansluiten op uw wensen op lange termijn.

Artikel keuzeblok

Beleggingsadvies

Wilt u zelf beleggen maar kunt u wat extra advies gebruiken? Samen met de beleggingsadviseur van ABN AMRO Private Banking bouwt u een evenwichtige beleggingsportefeuille op in functie van uw kennis en risicoprofiel.

Artikel keuzeblok

Zelfstandig beleggen

Bent u een actieve belegger die liever zélf de beleggingsbeslissingen neemt? Met onze dienst Execution Only krijgt u dagelijks toegang tot de financiële markten zonder bijkomend advies.

Duurzaam Beleggen

Duurzaam beleggen of ESG beleggen: goed voor de wereld, goed voor uzelf

Met een duurzame beleggingsportefeuille toont u uw maatschappelijke betrokkenheid bij mens, maatschappij en milieu. Het geeft u de mogelijkheid te investeren in een betere toekomst. Zowel voor u als de generaties na u.