Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Duurzaam Beleggen

Onze duurzame visie

Banking for better, for generations to come

Duurzaamheid is niet iets wat we doen. Het is wie we zijn. Het zit in ons DNA. De voorbije decennia zijn we hierin een voorloper gebleken. 

Zo hebben we in onze producten en services een uitgebreid aanbod aan ESG- en impact mandaten en blijven we daarin verder evolueren. In onze corporate banking activiteiten maken we dan weer bewuste keuzes door in te zetten op onze uitgebreide expertise en ervaring in duurzame bedrijfsfinanciering. Maar ook als organisatie engageren we ons om onze impact op het klimaat te neutraliseren door deel uit te maken van de Net-Zero Banking Alliance. 

Kortom: We walk the talk.

ABN AMRO

Hoe we invulling geven aan onze klimaatstrategie

 • ABN AMRO is aangesloten bij de Net Zero Banking Alliance, een belangrijk kader voor onze klimaatinspanningen. 
 • We werken aan de decarbonisatie van onze beleggingsportefeuilles, zowel in Discretionair Vermogensbeheer als in Beleggingsadvies
 • We verhogen de transparantie met betrekking tot ESG (Environmental, Social & Governance) voor onze cliënten, met behulp van ons Duurzaam Dashboard. 
 • We optimaliseren onze eigen bedrijfsvoering, met als doel onze CO2-voetafdruk met 75% te verminderen tegen 2027.

Hoe wij lokaal meebouwen aan een ecosysteem rond impact

Vlerick Business School
We verlengden onlangs ons onderzoekspartnership met Vlerick Center for Sustainable Finance met 4 jaar, en ondersteunen samen met Vlerick het CLIMRISK-project.
Ashoka
Voor het vierde jaar op rij ondersteunen wij startende impactondernemers via het Ashoka Impact Acceleration Programme.
Impact Finance Belgium
Sinds de lancering eind 2022 zijn we partner van Impact Finance Belgium, een organisatie met als doel het aandeel impactkapitaal in België te vergroten.
Sustainable Impact Fund

Hoe we als bank de ‘sustainability shift’ versnellen voor onze particuliere klanten en ondernemingen

 • Het aanbieden en promoten van ESG en impactbeleggingsmandaten. 
 • Het ondersteunen van familiale ondernemingen in hun duurzame transitie-uitdagingen, zoals
  - De zoektocht naar innovatieve oplossingen en partners (i.e. Impact Nation).
  - Onze jarenlange expertise in het adviseren en ondersteunen van grote ondernemingen bij de financiering van hun duurzame transitie (bijv. green bonds).
  - Het Sustainable Impact Fund van ABN AMRO, voor het verschaffen van Venture & Private Equity Capital aan duurzame groeibedrijven.
Tomorrow

Onze aandacht voor duurzaamheid en impact van Tomorrow

 • Met het jaarlijkse nationale event TOMORROW maakt ABN AMRO de toekomst concreet én duurzaam. Die betere wereld van morgen bouwt immers zichzelf niet. Daar zijn ideeën voor nodig. Maar ook mensen. En investeringen. Op Tomorrow brengen we al deze elementen samen, zodat ze elkaar kunnen versterken. 
 • Naast de inhoud zorgen we ook voor de inwendige mens door een samenwerking aan te gaan met 3 top chefs, erkend voor hun maatschappelijk engagement én duurzame keuken.
 • Ook ons partnership met de Tara Ocean Foundation, komt hier aan bod.