Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Hoe investeert een duurzame ondernemer in de toekomst?

"Hoe zou jij nu twee miljoen beleggen?”. Die vraag komt aan bod in het video interview met 2 duurzame ondernemers: Pieter Loose, CEO van waterzuiveringsbedrijf Ekopak en Bruno Van Steenberghe, CEO van Kalani Home. Wat betekent duurzaam ondernemen voor hen, en waarom vinden ze dit belangrijk? Daarnaast gaan ze in gesprek met onze vermogensbeheerders: in welke bedrijven investeren ze, en hoe bepaal je wat een duurzaam bedrijf is?

Video Pieter Loose: “Duurzaam investeren bepaalt de toekomst”

“Bedrijven met een duurzame bedrijfscultuur, daar zit vandaag het rendement.” Meer nog: volgens ondernemer Pieter Loose staan we, na de industriële en digitale revolutie, aan de vooravond van een duurzame revolutie. Voor Pieter Loose is er dan ook geen twijfel mogelijk: investeren doe je in duurzame bedrijven. Wilt u weten hoe Pieter Loose kijkt naar duurzame beleggingen? Lees dan ook hoe hij samen met ABN AMRO de ideale portefeuille samenstelt.

Video Bruno Van Steenberghe: “Duurzaam investeren bepaalt de toekomst”

Bruno Van Steenberghe is oprichter van Kalani-home. Zijn visie: investeren in bedrijven die verantwoordelijk handelen. Maar wat is dat, verantwoordelijk handelen? Het gaat over de drie ESG-waarden (ecology, social en governance), en die zijn voor Bruno Van Steenberghe evenwaardig. Wilt u weten hoe Bruno Van Steenberghe kijkt naar duurzame beleggingen? Lees dan ook hoe hij samen met ABN AMRO Private Banking de ideale portefeuille samenstelt. 

Meer lezen

ESG beleggen: van trend naar norm

ESG beleggen is populairder dan ooit. Sterker nog: de vraag is niet óf het klassiek beleggen helemaal zal overvleugelen, wel wannéér. “Eigenlijk is er geen enkel argument om niet voor ESG beleggen te kiezen”, klinkt het bij Hans Timmerman van ABN AMRO Private Banking.

Vier (on)waarheden over ESG- en duurzaam beleggen

De vraag naar ESG beleggingen (beleggingen met respect voor Environmental, Social en Governance factoren) en duurzame beleggingen stijgt: steeds meer beleggers willen naast een financieel rendement ook een maatschappelijk rendement. Maar er heersen ook nog veel vragen. Want hoe zit dat nu juist met het rendement? Is er wel financieel potentieel? We bespreken in dit artikel een aantal belangrijke (on)waarheden die de ronde gaan.

Duurzaam beleggen

Heeft u interesse om zelf met duurzaam beleggen te beginnen? 

Vind hier alle antwoorden op uw vragen over duurzaam beleggen

De beleggingsportefeuille van ondernemer Pieter Loose

Wilt u weten hoe Pieter Loose kijkt naar duurzame beleggingen? Lees dan hier hoe hij samen met ABN AMRO de ideale portefeuille samenstelt.