Duurzaam Beleggen

Duurzaam beleggen

bij ABN AMRO Private Banking

Hoe duurzaam is uw portefeuille?

  • Belegt u al? Vraag dan nu vrijblijvend een duurzaamheidsscan aan van uw portefeuille.
  • Nog geen belegger? Vraag een persoonlijk voorstel voor een duurzame beleggingsportefeuille aan.

Duurzame beleggingen zijn cruciaal voor de toekomst van onze wereld én onze portfolios. Want meer dan ooit hebben we nood aan een goede balans tussen mens, milieu en maatschappij. Bij ABN AMRO nemen we onze verantwoordelijkheid op en hebben we intussen reeds jarenlange ervaring in het uitkiezen en promoten van duurzame beleggingen, die ook nog eens winstgevend zijn. Zo denkt u niet alleen aan de toekomst van de planeet, maar ook aan uw eigen toekomst, en die van uw kinderen en kleinkinderen.

Duurzaam beleggen: van trend naar norm

Duurzaam beleggen is populairder dan ooit. Sterker: de vraag is niet óf het klassiek beleggen helemaal zal overvleugelen, wél wanneer. “Eigenlijk is er geen enkel meer argument om niet voor duurzaam beleggen te kiezen”, klinkt het bij Hans Timmerman van ABN AMRO Private Banking.

De beleggingsportefeuille van ondernemer Pieter Loose

Wilt u weten hoe Pieter Loose kijkt naar duurzame beleggingen? Lees dan hier hoe hij samen met ABN AMRO de ideale portefeuille samenstelt.

Vier (on)waarheden over duurzaam beleggen

De vraag naar duurzame beleggingen stijgt, steeds meer beleggers willen naast rendement ook een impact maken. Maar er bestaan ook nog veel vragen. Want hoe zit dat met het rendement? En is er wel financieel potentieel? We brengen klaarheid door de juiste antwoorden over duurzaam beleggen te bieden.
Duurzaamheidsrapportage

Duurzaam Dashboard: Wat is de duurzame impact van uw beleggingen?

Als u belegt bij ABN AMRO*, ziet u in uw webportaal (en eind deze maand ook in de app) een overzicht met de duurzame impact van uw beleggingen. U ziet hoe duurzaam u belegt, of uw beleggingen de juiste ‘benchmark’ halen en wat uw bijdrage is aan de verschillende verdragen die de wereld duurzamer willen maken. Meer uitleg vindt u op de volgende webpagina's.

* Enkel voor cliënten belegd in Advies of Vermogensbeheer

Onze duurzame beleggingsoplossingen

Duurzaam beleggen mandaat

Duurzaam Discretionair Vermogensbeheer

Onze portefeuillemanagers maken duidelijke keuzes om een maatschappelijk verantwoorde beleggingsportefeuille voor u samen te stellen.
Ontdek Discretionair Vermogensbeheer
Comfort Beleggingsadvies

Comfort ESG Beleggingsadvies

Uw beleggingsadviseur adviseert u welke beleggingen en beleggingsproducten het beste bij u passen. Uw ambitie staat daarbij centraal. Welke beleggingen u wel of niet opneemt in uw beleggingsportefeuille, beslist u zelf.

Impact Beleggen

Uniek in België: het Impact Mandaat

Het Impact Mandaat gaat nog een stapje verder als het op duurzaamheid aankomt. Alleen bedrijven waarbij de omzet netto positief bijdraagt aan een betere wereld maken kans op een plek in de portefeuille.
Ontdek Impact Beleggen

Veelgestelde vragen over duurzaam beleggen

U wilt van start gaan met duurzaam beleggen maar weet niet hoe te beginnen? Uw Private Banker informeert u met plezier over de samenstelling van uw portefeuille en kan u adviseren over onze duurzame producten. Plan online een afspraak in met één van onze specialisten, en tijdens een vrijblijvend gesprek bespreken we samen met u uw doelen en wensen op het gebied van duurzaam beleggen. Aan de hand van de uitkomst van uw gesprek kiest u de beleggingsvorm die bij u past. Tijdens uw kwartaalrapportage krijgt u vervolgens een overzicht met de duurzame impact van uw beleggingen.
Duurzame bedrijven zijn bedrijven die al heel goed scoren en op innovatieve wijze bijdragen aan één of meer toekomstgerichte duurzaamheidsthema’s. Denk bijvoorbeeld aan gezond leven, water, afval en recycleren, energie-efficiëntie en veiligheid. Maar ook bedrijven die inzetten op technologische vooruitgang, productinnovatie en procesmatige optimalisatie met het oog op een meer duurzame toekomst hebben een enorm groot potentieel.
Er heerst nog steeds een groot misverstand dat duurzame beleggingen gepaard zouden gaan met een lager rendement. Het tegendeel is echter al lange tijd bewezen. Bij duurzame beleggingen brengen we parameters in kaart die aantonen hoe een bedrijf gepositioneerd is met zicht op de toekomst. We bekijken deze beleggingen dus op lange termijn, over een bepaalde beleggingshorizon heen. Het is eigenlijk logisch dat bedrijven met een duurzame lange termijnvisie in de toekomst beter zullen renderen. Ze begrijpen wat er op hen afkomt, en zetten de moderne uitdagingen om in fantastische opportuniteiten. Daar zit dus enorm veel potentieel. Duurzame beleggingen staan dus helemaal niet gelijk aan een lager rendement, integendeel.
Impact beleggen gaat nog een stapje verder dan duurzaam beleggen. Bij duurzame beleggingen moeten bedrijven voldoen aan bepaalde ESG-criteria (Environment, Social and Government) met het oog op financieel, maar ook maatschappelijk, rendement. Met impact beleggen staan mens en milieu voorop. Het financieel rendement komt op de tweede plaats. Er worden enkel ondernemingen met een meetbaar positief sociaal en milieueffect geselecteerd en de omzet moet bijdragen aan de Sustainable Development Goals.
De vrees om de stap te zetten naar duurzaam beleggen in deze onzekere socio-economische tijden komt voort uit de veronderstelling dat deze beleggingen minder renderen dan klassieke beleggingen. Niets is echter minder waar: duurzaam beleggen biedt enorme financiële mogelijkheden. Je kan de duurzaamheidstransitie vergelijken met de vierde industriële golf, of recenter de digitalisering: zij die vroeg instapten plukten de vruchten. Bedrijven die de boot misten, gingen ten onder. Als bank is het onze taak kom de juiste bedrijven te selecteren. Deze scoren al heel goed en dragen bij aan één of meer duurzaamheidsthema’s. We zijn ervan overtuigd dat technologische vooruitgang, productinnovatie en procesmatige optimalisatie zullen leiden tot meer winstgevendheid, een versnelling van de winstgroei en uiteindelijk dus ook een hogere waardering op de markten. Duurzaam beleggen is een goede en veilige keuze en dat is net wat we in deze tijden nodig hebben.

Zo start u met duurzaam beleggen bij ABN AMRO Private Banking

1. Afspraak inplannen

Plan een afspraak in met één van onze specialisten. U kunt hiervoor eenvoudig online een afspraak maken .

2. Duurzame doelen bepalen

Tijdens een vrijblijvend gesprek bespreekt u uw doelen en wensen op het gebied van duurzaam beleggen.

3. Beleggingsvorm kiezen

Aan de hand van de uitkomst van uw gesprek, kiest u de beleggingsvorm die bij u past.

Julien Richelle

Hoe duurzaam is uw portefeuille?

Ontdek hoe uw portefeuille scoort ten opzichte van de duurzaamheidsscore van de benchmark.