Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Mobiel bankieren: snel, gemakkelijk en veilig

Beveiliging van uw telefoon zelf zorgt voor extra zekerheid

In enkele jaren tijd heeft mobiel bankieren een enorme vlucht genomen. Consumenten hebben massaal de voordelen ontdekt van een snelle saldocheck, eenvoudig overschrijven tussen rekeningen. Maar hoe fraudegevoelig is mobiel bankieren eigenlijk? 

 
Sommige mensen denken dat mobiel bankieren minder veilig is dan online banking op een pc of laptop. Vooral omdat het zo eenvoudig in gebruik is, maar ook omdat u zomaar uw smartphone kunt verliezen. En dat is eigenlijk een misvatting …

Evenwicht

Er zijn geen cijfers die aantonen dat mobiel bankieren onveiliger is dan bankieren via de computer. Zo heeft onze Fraudehelpdesk nog nauwelijks meldingen binnengekregen van misbruik. 

Smartphones zijn namelijk uitermate veilig. Computers worden vaker dan smartphones gehackt of geïnfecteerd met virussen en malware, die via computers ook makkelijker te verspreiden zijn. Smartphones zijn zo zelfs veiliger dan pc’s. Wel blijken criminelen de trends te volgen en het is dus te verwachten dat zij zich ook steeds meer zullen richten op smartphones.

Veiligheid

Dit is overigens geen reden tot zorg. ABN AMRO investeert veel tijd en middelen in het verzekeren van de veiligheid van de Digital Banking App en werkt daarbij steeds met de laatste mobile security-technieken. 

Ook telefoons zelf worden steeds veiliger. Het openen van een smartphone gebeurt steeds vaker via gezichtsherkenning en vingerafdrukken. Mocht de gebruiker zijn smartphone verliezen, dan is onze Digital Banking App, vanwege de moeilijk te kraken toegangscode, niet te misbruiken door derden. De verificatiemethoden zijn namelijk zeer geavanceerd. En wie twijfelt, kan de app razendsnel blokkeren.

Eigen verantwoordelijkheid

Net als bij online banking hebben eindgebruikers ook een eigen verantwoordelijkheid. Onachtzaamheid of onoplettendheid van de gebruiker kunnen wel problemen opleveren. Er zijn voorbeelden van pop-ups die op het scherm verschijnen en net lijken op het inlogscherm van de Digital Banking App. Let dus altijd goed op of u de echte app voor uw neus hebt. 

Oplettendheid blijft dus altijd belangrijk, maar de techniek achter onze Digital Banking App is absoluut veilig. Daarmee is bankieren via de smartphone een uitermate veilige – en gemakkelijke – manier om uw portfolio te checken of overschrijvingen te doen.

Wat kunt u zelf doen?

  • Hou altijd uw codes geheim 
  • Maak geen gebruik van open wifi-netwerken (zoals op vliegvelden en in restaurants) 
  • Zorg dat u altijd de laatste update van de Digital Banking App heeft geïnstalleerd 
  • Om de Digital Banking App op een ander toestel te installeren, vragen we altijd opnieuw het registratieproces te doorlopen.
Icon Digital Banking App
Icon Digital Banking App

Digital Banking App

Analyseer en beheer uw portefeuille met de app ABN AMRO Belgium PB.

  • Raadpleeg de waarde van uw portefeuille op elk moment. 
  • Volg de evolutie van uw beleggingen per sector, valuta, waarde en geografisch gebied waar en wanneer u maar wilt. 
  • Doe uw betalingen, veilig en snel.
  • Krijg inzicht in de impact van uw beleggingen dankzij het Duurzaam Dashboard.  

Meer informatie over de app & webportal