Duurzaam beleggen artikels

Hoe investeert een duurzame ondernemer in de toekomst?

"Hoe zou jij nu twee miljoen beleggen?”. Die vraag komt aan bod in het video interview met 2 duurzame ondernemers: Pieter Loose, CEO van waterzuiveringsbedrijf Ekopak en Bruno Van Steenberghe, CEO van Kalani Home. Wat betekent duurzaam ondernemen voor hen, en waarom vinden ze dit belangrijk? Daarnaast gaan ze in gesprek met onze vermogensbeheerders: in welke bedrijven investeren ze, en hoe bepaal je wat een duurzaam bedrijf is?

Video Pieter Loose: “Duurzaam investeren bepaalt de toekomst”

“Bedrijven met een duurzame bedrijfscultuur, daar zit vandaag het rendement.” Meer nog: volgens ondernemer Pieter Loose staan we, na de industriële en digitale revolutie, aan de vooravond van een duurzame revolutie. Voor Pieter Loose is er dan ook geen twijfel mogelijk: investeren doe je in duurzame bedrijven. Wilt u weten hoe Pieter Loose kijkt naar duurzame beleggingen? Lees dan ook hoe hij samen met ABN AMRO de ideale portefeuille samenstelt.

Video Bruno Van Steenberghe: “Duurzaam investeren bepaalt de toekomst”

Bruno Van Steenberghe is oprichter van Kalani-home. Zijn visie: investeren in bedrijven die verantwoordelijk handelen. Maar wat is dat, verantwoordelijk handelen? Het gaat over de drie ESG-waarden (ecology, social en governance), en die zijn voor Bruno Van Steenberghe evenwaardig. Wilt u weten hoe Bruno Van Steenberghe kijkt naar duurzame beleggingen? Lees dan ook hoe hij samen met ABN AMRO Private Banking de ideale portefeuille samenstelt. 

Meer lezen

Duurzaam beleggen: van trend naar norm

Duurzaam beleggen is populairder dan ooit. Sterker: de vraag is niet óf het klassiek beleggen helemaal zal overvleugelen, wél wanneer. “Eigenlijk is er geen enkel meer argument om niet voor duurzaam beleggen te kiezen”, klinkt het bij Hans Timmerman van ABN AMRO Private Banking.

Vier (on)waarheden over duurzaam beleggen

De vraag naar duurzame beleggingen stijgt, steeds meer beleggers willen naast rendement ook een impact maken. Maar er bestaan ook nog veel vragen. Want hoe zit dat met het rendement? En is er wel financieel potentieel? We brengen klaarheid door de juiste antwoorden over duurzaam beleggen te bieden.

Duurzaam beleggen

Heeft u interesse om zelf met duurzaam beleggen te beginnen? 

Vind hier alle antwoorden op uw vragen over duurzaam beleggen

De beleggingsportefeuille van ondernemer Pieter Loose

Wilt u weten hoe Pieter Loose kijkt naar duurzame beleggingen? Lees dan hier hoe hij samen met ABN AMRO de ideale portefeuille samenstelt.