Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Impact Beleggen

Impact beleggen

Beleggen met maatschappelijke impact

Als u met impact belegt, belegt u om een positieve bijdrage aan de maatschappij en/of het milieu te leveren. Bijvoorbeeld om sociale omstandigheden te verbeteren, werkgelegenheid te vergroten of energie te besparen. Wat belangrijk is: die bijdrage moet meetbaar zijn. 

U maakt als belegger bepaalde keuzes in uw portefeuille zodat u weet dat uw beleggingen impact hebben. Wij helpen u graag bij het maken van uw impact.

Sparen

Uniek in België: het Impact Mandaat

Veel van onze cliënten beleggen al duurzaam om daarmee hun maatschappelijke bijdrage te vergroten. Tegelijkertijd willen onze cliënten steeds vaker weten hoeveel impact ze met duurzame beleggingen kunnen maken. Met ons nieuw Impact Mandaat hebben we nu het antwoord op die vraag. Het Impact Mandaat borduurt voort op de duurzaamheidsstrategie van ABN AMRO. Naast de screening op ESG-factoren heeft de bank een tweede methodologie ontwikkeld samen met ISS-Oekom. Alleen bedrijven waarbij de omzet netto positief bijdraagt aan een betere wereld maken kans op een plek in de portefeuille, die naast aandelen ook obligaties en alternatieven bevat.

Zo start u met duurzaam of impact beleggen bij ABN AMRO Private Banking

1. Afspraak inplannen

Plan een afspraak in met één van onze specialisten. U kunt hiervoor eenvoudig online een afspraak maken .

2. Duurzame doelen bepalen

Tijdens een vrijblijvend gesprek bespreekt u uw doelen en wensen op het gebied van impact beleggen.

3. Beleggingsvorm kiezen

Aan de hand van de uitkomst van uw gesprek, kiest u de beleggingsvorm die bij u past.

Impact beleggen is beleggen voor de lange termijn

We zijn de eerste generatie die de gevolgen van klimaatverandering merkt en de laatste generatie die er iets aan kan doen. Impact beleggen is daarom niet alleen nu interessant. Met impact beleggen, beleggen we met oog voor de toekomstige generaties en voor de lange termijn.

Heeft u interesse? Vraag uw Private Banker, Beleggingsadviseur of Vermogensbeheerder om meer informatie over impact beleggen. Bankiert u nog niet bij ons? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Ontdek ook onze oplossingen voor ESG Beleggen

ESG Beleggen Mandaat

Beleggen in een duurzame toekomst op basis van ESG-criteria (Environment, Social and Government) met financieel en maatschappelijk rendement.

ESG Fondsen Mandaat

Een portefeuille die uitsluitend bestaat uit duurzame beleggingsfondsen van verschillende, zorgvuldig uitgekozen fondsenbeheerders.