Ondernemer & Onderneming

Onderneming & Ondernemers

ABN AMRO Private Banking staat voor u klaar

  • Wij helpen u analyseren wat de beste beleggingsstrategie is
  • Met onze O&O-scan krijgt u een duidelijk inzicht in het rendement van uw portefeuille

Belegt u beter binnen de onderneming of als privépersoon?

Complete transparantie over uw beleggingen, dat verwacht u van uw Private Banker. “Veel ondernemers krijgen van hun bank een overzicht van hun rendement dat niet klopt met de realiteit. Daarom hebben wij een scan ontwikkeld die u een beeld geeft van het volledige plaatje, inclusief vennootschapsbelasting”, legt ondernemersexpert Marcel Kunnen van ABN AMRO Private Banking uit.

De O&O-scan: een unieke tool

 
“Iedereen wil z’n geld graag zien opbrengen. Ondernemers dus ook. Het grootste probleem: bij de meeste banken krijgt u niet het volledige plaatje als het over beleggingen gaat. Ze geven een overzicht van het rendement, gebaseerd op de fiscaliteit bij privépersonen. Terwijl de vennootschapsfiscaliteit helemaal anders in elkaar zit. Het rendement dat u te zien krijgt, is dus niet het echte rendement”, legt expert Marcel Kunnen uit.

Transparant

Met andere woorden: u heeft geen idee van wat uw beleggingen nu precies opbrengen en of de belastingsdruk bijvoorbeeld niet te hoog is. “Er is een gebrek aan transparantie. Daarom hebben we bij ABN AMRO Private Banking een O&O-scan (Onderneming en Ondernemer-scan) ontwikkeld die rekening houdt met de vennootschapsbelasting”, gaat Marcel verder. 

"Op het einde van de rit krijgt u dankzij die O&O-scan een uitgebreid verslag van de voor- en nadelen van elke vorm van belegging. En of beleggingen wel op de juiste plaats zitten”, aldus Marcel.

De aanpak van ABN AMRO Private Banking

  1. De O&O-scan is het begin. “Daarin lichten we uw volledige beleggingsportefeuille door. We maken een analyse van het reële rendement van de beleggingen van de onderneming over een bepaalde periode, na gesimuleerde vennootschapsbelasting.”
  2. "Op basis van de scan krijgt men een beter beeld van de boekhoudkundige impact en de belastingdruk en kan desgewenst bijgestuurd worden. Hetzij in de structuur van de beleggingsportefeuille, hetzij door eventueel de beleggingsportefeuille over te hevelen naar het privévermogen? Dan halen we er een expert van Wealth Planning Solutions bij om tot de beste verdeling te komen."
  3. "Het geld dat in de beleggingsportefeuille zit, wordt herbekeken, rekeninghoudend met de belastingdruk en boekhoudkundige impact. Stel dat u belegt in aparte obligaties, dan hebt u in een portefeuille een veel kleinere spreiding dan wanneer u kiest voor een obligatiefonds. In tijden van lage rente kan het dan interessanter zijn om te beleggen in een fonds waar die obligaties in zitten om zo het risico te temperen."
 

Holistische aanpak

Bovendien hebben de experten een bijzonder brede kennis. Zo kunnen ze u helpen in het beheren van uw vermogen, maar kunnen ze ook de balansen van uw onderneming onder de loep nemen. 

Op die manier bekijken ze samen met u wat de beste oplossingen zijn voor de uitdagingen waar u mee te maken krijgt, zonder het typische hokjesdenken. “Stel: u hebt heel wat middelen in uw onderneming, maar niet veel privé. Wij bekijken wat waar op de juiste plaats zit en hoe u het meest efficiënt uw geld kunt beheren.” 

Belangrijk daarbij is dat u als cliënt niet van de ene expert naar de andere wordt gestuurd. “Bij ons krijgt u één aanspreekpunt. Die contactpersoon begeleidt u door alle processen en brengt, als dat nodig is, andere experten rond de tafel.”

Beleggen in de toekomst

Maar ook duurzaamheid en toekomstgericht beleggen is een belangrijk punt. Als duurzaamheid in het DNA van uw onderneming zit, wilt u die lijn graag doortrekken naar uw beleggingen. ABN AMRO Private Banking kan u begeleiden in dat proces, met jarenlange opgebouwde expertise als pionier in duurzame investeringen.

Meer weten?

Voor welke uitdagingen staat u als ondernemer? En hoe kan ABN AMRO Private Banking u daar bij helpen? Download het ondernemersdossier en ontdek hoe u uw vermogen kunt optimaliseren.
Ondernemersdossier
Julien Richelle

Cliënt worden bij ABN AMRO Private Banking?

Neem dan contact op met Julien Richelle, onze Manager New Business. Hij helpt u bij de eerste stappen om cliënt te worden. Julien bespreekt met u uw wensen, behoeften en financiële vraagstukken. Op basis van dit gesprek koppelt Julien u aan een Private Banker.

Voor wie is Private Banking?

Bij ABN AMRO Private Banking krijgt u voor elke fase in uw leven ondersteuning van een gespecialiseerde Private Banker. Zo bent u verzekerd van waardevol advies en deskundige dienstverlening op maat. Heeft u een besteedbaar vermogen van € 500.000 en wilt u meer weten over wat ABN AMRO Private Banking voor u kan betekenen? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Onze aanpak

Als cliënt van ABN AMRO Private Banking krijgt u uw eigen Private Banker, met wie u uw ideeën kunt toetsen. Hij vraagt kritisch door naar uw motivaties en houdt u scherp in uw beweegredenen. Uw Private Banker en Commercieel Assistent overzien uw totale situatie. En als u specifieke wensen heeft, staat uw eigen team van specialisten voor u klaar.