Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Tomorrow

Frédéric Simonart

DUO for a JOB

Frédéric Simonart, co-algemeen directeur van DUO for a JOB, was altijd al een fervent lezer van sociologische teksten en geïnteresseerd in het begrijpen van hoe sociale structuren en patronen generatie na generatie worden herhaald bij de blanke midden- en hogere klasse. Hoewel hij zich altijd zeer bewust was van zijn sociale positie, leerde hij al snel dat die ook een positieve hefboom kon zijn; tijdens zijn adolescentie en jongvolwassenheid was Frédéric vaak betrokken bij vrijwilligersinitiatieven zoals de padvinders. Als "chef Pionnier" (Pionierverkenner) coördineerde hij jonge padvinders en richtte hij vrijwilligers- en humanitaire projecten op in België en Afrika.
 
Frederic Simonard

Na zijn studies management en postgraduaat schreef hij zijn eerste thesis over burn-outs bij gepensioneerde professionals, waarvoor hij vele gepensioneerden en semi-gepensioneerden interviewde; hij stelde vast dat er een sterke bezorgdheid heerste bij geprepensioneerde professionals.

Na afloop van zijn eerste studie heeft Frédéric een tweede, aanvullende masteropleiding gevolgd in de psycho-sociologie van het werk in Toulouse, waar hij een tweede scriptie heeft geschreven over de ongelijkheden op de arbeidsmarkt van immigranten. Frédéric realiseerde zich al snel welk potentieel deze twee bevolkingsgroepen hadden om elkaar te ondersteunen.

Om professionele ervaring op te doen voor hij in 2012 DUO for a JOB lanceerde, begon Frédéric te werken als sociale relatiemedewerker bij Engie, waar hij onderhandelingen leidde tussen werknemersvakbonden en het bedrijf. Frédéric realiseerde zich samen met huidig co-algemeen directeur Matthieu Le Grelle dat dit soort bemiddelingswerk zeer politiek en fundamenteel was en ze bundelden hun krachten om DUO for a JOB op te richten nadat Frédéric een subsidie van 30.000 euro had ontvangen van de directeur van Engie.