Tomorrow

Gunter Pauli

auteur & ondernemer

Gunter Pauli is auteur, ondernemer en voormalig CEO van Ecover, dat biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen produceert. Maar zijn ervaring gaat veel verder dan dat.
 

Hij was de stichter en voorzitter van PPA Holding en van meer dan 10 andere ondernemingen, stichter en CEO van het European Service Industries Forum (ESIF), secretaris-generaal van de European Business Press Federation (UPEFE), stichter en voorzitter van de Stichting "Mozarteum Belgicum" en adviseur van de rector van de United Nations University in Tokio. 

Als ondernemer richt hij zich op cultuur ,wetenschap, politiek en het milieu. Hij richtte het "Zero Emissions Research and Initiatives" (ZERI) op in Tokio en richtte vervolgens als stichting het Global ZERI Network op. 

Gunter Pauli richt zich op het ontwerpen en uitwerken van een maatschappij en industrie die beantwoorden aan de behoeften van mensen door gebruik te maken van wat lokaal beschikbaar is. Zijn vernieuwende aanpak leverde hem een uitnodiging op om zijn cases te presenteren op de Wereldtentoonstelling 2000 in Duitsland. Daar bouwde hij het grootste bamboepaviljoen van de moderne tijd, waar hij 7 baanbrekende initiatieven presenteerde.