Tomorrow

Dominique Persoone

The Chocolate Line

Topchocolatier Dominique Persoone staat bekend om zijn sterke persoonlijkheid. Terwijl zijn collega’s een restaurant uit de grond stampten, koos hij voor een chocolaterie met een twist: The Chocolate Line.
 
Dominique Persoone

Ondertussen werkte hij samen met de beste restaurants en grootste internationale namen. Zo leverde hij pralines aan louis Vuitton, de koninklijke familie van België en Jordanië, werkte hij samen met modeontwerper Philip Plein en Jaguar Landrover en maakte hij een cacao snuiftoestel voor de Rolling Stones. 

Maar zijn liefde voor chocolade gaat verder dan enkel originele creaties. Zo heeft hij een eigen cacaoplantage in Mexico waar de lokale bevolking de plantage verzorgen volgens de eeuwenoude tradities. Dankzij de opbrengst van producten uit Mexico steunen ze ginds de dierenzorg met hun We Care-project. 

Daarnaast bouwt Dominique samen met Prins Emmanuel de Merode een chocoladefabriek in het Virunga park in Congo. Het doel: lokale cacaoboeren een eerlijke prijs bieden voor hun harde werk en de lokale bevolking tewerkstellen. De winst is 100% voor het behoud van het Virunga Park. 

Ten slotte is Dominique ook imker. De honing die ze verkopen, komt van de bijenkasten op het dak van The Chocolate Line Factory in Brugge. 

Meer info: www.thechocolateline.be