Onze geschiedenis

Het verhaal van ABN AMRO België begint in 1937. Toen vestigde een van de voorlopers van ABN AMRO, de Amsterdamsche Bank, zich in Antwerpen voor de financiering van de diamanthandel. Sindsdien is ABN AMRO in die sector uitgegroeid tot één van de marktleiders.

in België

AMRO Bank Belgie in 1975-1984Al snel volgde de Private Bank die welvarende Nederlanders in België bediende. De dienstverlening werd verder ontwikkeld voor Belgische en Franse vermogende klanten. Private Banking behoort vandaag tot een van de kernactiviteiten van ABN AMRO België.

De bank wilde ook ten dienste staan van Nederlandse bedrijven die een link hadden met België en vice versa. Een vestiging van Corporate Banking was met de intensieve handelsrelaties tussen Nederland en België niet meer dan logisch. Met name de maritieme sector speelt steeds meer een prominente rol, met als actieterrein de belangrijke driehoek die de havens van Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen vormen.

In 2012 lanceerde ABN AMRO het MoneYou internetsparen. Met een gediversifieerd aanbod van online spaarproducten, heeft MoneYou inmiddels een belangrijke plaats veroverd in dit segment.

Ten slotte is er ook een begin gemaakt met Corporate Finance, dat zich richt zich op klanten die zowel hun privévermogen als dat van hun onderneming aan ABN AMRO hebben toevertrouwd.

ABN AMRO België is vandaag een solide bank met Nederlandse roots en een wereldwijd netwerk. Ruim 350 medewerkers staan tot uw dienst, verspreid over de verschillende activiteiten. Naast het hoofdkantoor in Berchem, heeft ABN AMRO België vandaag kantoren in Antwerpen, Brussel, Hasselt en Kortrijk.

Meer info? Bezoek onze corporate website op www.abnamro.be

Wees welkom voor een waaier aan producten en diensten op het vlak van private banking, zakelijk bankieren en online banking.