De geschiedenis van ABN AMRO in België

Historisch gegroeid

Terwijl onze Nederlandse roots 300 jaar teruggaan in de tijd, heeft ABN AMRO in België een recentere geschiedenis. In 1937 richtte de Amsterdamsche Bank een filiaal op in Antwerpen voor de diamantindustrie. Dit filiaal werd in 1972 omgedoopt tot Amro Bank, in 1984 tot ABN en in 1991 tot ABN AMRO als gevolg van de fusie tussen ABN en Amro. ABN AMRO beschouwde Antwerpen van meet af aan als thuisbasis. Het eerste Brusselse filiaal volgde in 1973.

In 2008 verwierf de Nederlandse staat de Nederlandse activiteiten van ABN AMRO Holding N.V. en van Fortis Bank Nederland. In 2010 fuseerden ABN AMRO en Fortis Bank Nederland, waaruit het huidige ABN AMRO ontstond. ABN AMRO België is samen met zijn filialen en dochterondernemingen een 100% dochteronderneming van ABN AMRO Bank N.V. 

Corporate Banking

De bank wilde ook ten dienste staan van Nederlandse bedrijven die een link hadden met België en vice versa. Een vestiging van Corporate Banking was met de intensieve handelsrelaties tussen Nederland en België niet meer dan logisch. Met name de maritieme sector speelt steeds meer een prominente rol, met als actieterrein de belangrijke driehoek die de havens van Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen vormen. Met de oprichting van Corporate & Institutional Banking kunnen ook Belgische Large Corporates bij ABN AMRO terecht voor een uitgebreid producten-en dienstenaanbod. En met Onderneming & Ondernemer, richt ABN AMRO zich op klanten die zowel hun privévermogen als dat van hun onderneming aan ABN AMRO hebben toevertrouwd.

Overname Société Générale Private Banking België

De overname van Société Générale Private Banking België begin 2019 is een belangrijke mijlpaal op het groeipad van ABN AMRO Private Banking in België. Door de activiteiten van de private banking dochter van Société Générale in België te combineren met onze bestaande private banking activiteiten, verstevigen we onze marktpositie in België en onze positie als toonaangevende private bank inde eurozone.

ABN AMRO vandaag de dag

ABN AMRO België is vandaag een solide en eigentijdse bank met Nederlandse roots en een wereldwijd netwerk. Ruim 450 medewerkers staan tot uw dienst, verspreid over de verschillende activiteiten. Zo kunt u - als particulier of bedrijf - bij ons terecht voor een volledig product- en dienstenpakket op het vlak van online banking, private banking en corporate banking. Naast het hoofdkantoor in Berchem, heeft ABN AMRO België vandaag kantoren in Antwerpen, Brugge, Brussel, Doornik, Gent, Hasselt, Kortrijk en Luik.