Hoe duurzaam is uw portefeuille?

Duurzaam beleggen

bij ABN AMRO Private Banking

Hoe duurzaam is uw portefeuille?

  • Ontdek hoe uw portefeuille scoort ten opzichte van de duurzaamheidsscore van de benchmark
  • Doe een snelle doe-het-zelf scan of vraag een uitgebreide duurzaamheidsscan met een adviseur

De toekomst van beleggen

Onze samenleving is aan het veranderen. Ook als het gaat over beleggen. Steeds meer beleggers houden rekening met duurzaamheid bij de samenstelling van hun portefeuille. Dat is een goede zaak, want duurzame beleggingen zijn cruciaal voor de toekomst van onze wereld én onze portemonnee.

Bij duurzaam beleggen speelt naast het rendement, ook de maatschappelijke impact van een belegging een belangrijke rol. U investeert in ondernemingen die voorop lopen bij het vinden en behouden van de balans tussen mens, milieu en maatschappij.

Onze duurzame beleggingsoplossingen

Duurzaam beleggen mandaat

Duurzaam Discretionair Vermogensbeheer

Beleggen is voor u meer dan louter vermogensgroei. U wilt investeren in duurzame organisaties, in bedrijven die niet alleen financieel maar ook maatschappelijk rendement nastreven. In ondernemingen die voorop lopen bij het vinden en het behouden van de balans tussen ‘people, planet & profit’. De portefeuillemanagers maken duidelijke keuzes om een maatschappelijk verantwoorde beleggingsportefeuille samen te stellen.

Duurzaam Beleggingsadvies

Duurzaam Beleggingsadvies

Duurzaam Beleggingsadvies is gericht op beleggers die duurzaamheid belangrijk vinden en willen beleggen in bedrijven die rekening houden met de balans tussen people, planet en profit. U krijgt beleggingssuggesties op maat, gericht op een duurzame en stabiele samenstelling van uw beleggingsportefeuille. U belegt samen met uw persoonlijke beleggingsadviseur, maar u beslist zelf over aan- en verkopen.

Wilt u een stapje verder gaan?

Impact Beleggen

Uniek in België: het Impact Mandaat

Veel van onze cliënten beleggen al duurzaam om daarmee hun maatschappelijke bijdrage te vergroten. Tegelijkertijd willen onze cliënten steeds vaker weten hoeveel impact ze met duurzame beleggingen kunnen maken. Met ons nieuw Impact Mandaat hebben we nu het antwoord op die vraag. Het Impact Mandaat borduurt voort op de duurzaamheidsstrategie van ABN AMRO. Naast de screening op ESG-factoren heeft de bank een tweede methodologie ontwikkeld samen met ISS-Oekom. Alleen bedrijven waarbij de omzet netto positief bijdraagt aan een betere wereld maken kans op een plek in de portefeuille, die naast aandelen ook obligaties en alternatieven bevat. 

Steeds meer cliënten beleggen duurzaam

Steeds meer cliënten beleggen duurzaam

Op dit moment is ruim 26 miljard euro duurzaam belegd bij ABN AMRO. Wij streven ernaar om dit voor eind 2021 met 26% te laten groeien, en met 35% in 2024.* Wanneer u kiest voor duurzaam beleggen, draagt u samen met ons bij aan het een duurzame toekomst voor u en de volgende generatie.

* Bron: Jaarverslag 2020

Zo start u met duurzaam beleggen bij ABN AMRO Private Banking

1. Afspraak inplannen

Plan een afspraak in met één van onze specialisten. U kunt hiervoor eenvoudig online een afspraak maken .

2. Duurzame doelen bepalen

Tijdens een vrijblijvend gesprek bespreekt u uw doelen en wensen op het gebied van duurzaam beleggen.

3. Beleggingsvorm kiezen

Aan de hand van de uitkomst van uw gesprek, kiest u de beleggingsvorm die bij u past.

Julien Richelle

Beleggen bij ABN AMRO Private Banking

Heeft u interesse in beleggen bij ABN AMRO Private Banking? Neem dan vrijblijvend contact op met Julien Richelle om uw wensen en behoeften te bespreken. Maak kennis met onze persoonlijke dienstverlening.