Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Tomorrow

Gare Maritime

Het voormalige goederenstation Gare Maritime werd in 1907 gebouwd. 110 jaar later werd er gestart met een doorgedreven renovatie en eind 2020 werden opnieuw de deuren geopend. De overdekte stationshallen willen een bruisende, overdekte ontmoetingsplek zijn in het hart van Brussel.
 
Gare Maritime

Tijdens de gehele renovatie vormde duurzaamheid het sleutelwoord. Tegelijk werden de originele, historische elementen zoveel mogelijk in ere hersteld. Het eindresultaat is een indrukwekkend energieneutraal gebouw vol karakter. Met warmte en koude geothermie en elektriciteit door zonnepanelen wordt er ter plaatse energie opgewekt. Voor verwarmen of koelen wordt er nergens in het gebouw gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. 

Daarnaast is er ook alles aan gedaan om zo weinig mogelijk energie te verliezen en zoveel mogelijk daglicht te benutten. Met driedubbel isolerende en dynamische zonwerende beglazing wordt de energievraag beperkt. De modernste technische installaties staan in voor ventilatie, koeling en verlichting. 

In Gare Maritime komt de geschiedenis samen met de technologie en visie van de toekomst. Een prijswinnend staaltje architectuur. 

Meer info: https://tour-taxis.com/nl/gare-maritime-leading-by-example/

Adresgegevens