Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Ontdek onze Investing For Better Magazines

Een magazine waarin het thema duurzaamheid en beleggen centraal staat.

Laat uw e-mailadres achter en ontvang alle Investing for Better magazines in uw mailbox. Daarnaast ontvangt u onze nieuwsbrief en blijft u maandelijks op de hoogte van onze beleggingsstrategie en andere relevante artikels voor u als belegger. 

 
ABN AMRO

Water in beweging

Al jaren neemt het gebruik van water toe door de economische groei en groeiende bevolking. En klimaatverandering en vervuiling versterken deze schaarste nog eens. 

In dit Investing for Better Magazine leest u hoe ondernemers hun verantwoordelijkheid opnemen, en hoe u als belegger invloed kan uitoefenen.

ABN AMRO

De voetafdruk van fast fashion

Veruit het grootste deel van de kledingindustrie bestaat uit fast fashion. Modetrends volgen elkaar alleen maar sneller op. Zo is tussen 2000 en 2014 de kledingproductie verdubbeld. En in diezelfde periode is het aantal keer dat kleding gedragen wordt gehalveerd. 

Met ons meeste recente Investing for Better Magazine willen we u inzicht verschaffen in de wereld van fast fashion evenals in de huidige marktomstandigheden, met de uitdagingen en kansen die zich daarbij voordoen.

ABN AMRO

Deglobalisering – De wereld in beweging

Sinds de tweede wereldoorlog heeft de westerse wereld een enorme verandering doorgemaakt. Tropisch fruit in de supermarkten, eenvoudig online een vakantie boeken of goedkope online kleding uit China bestellen. Toch zien we dat deze toenemende vervlechting wereldwijd werd verstoord (denk aan de blokkade van het Suezkanaal, de pandemie en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne). Ook zien we een wending, en gaan we meer richting deglobalisatie. 

In dit magazine wordt deglobalisering, in combinatie met duurzaamheid en inflatie, van verschillende kanten belicht.

ABN AMRO

De energietransitie – een sociale kwestie

De energietransitie staat hoog op de agenda. Echter is het van belang om het grotere plaatje niet uit het oog te verliezen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de grondstoffen, zoals benodigde metalen voor de productie van zonnepanelen en elektrische auto's? Maar ook dichter bij huis liggen uitdagingen op vlak van beschikbaarheid van energie in Europa en hoge maandelijkse energierekeningen. 

Bent u benieuwd naar hoe beleggers en ondernemers hun verantwoordelijkheid opnemen? Lees het in ons Investing for Better Magazine.

ABN AMRO

De waarde van biodiversiteit

De achteruitgang van de biodiversiteit beïnvloed de maatschappij en de wereldwijde economie. Gelukkig staat biodiversiteit sinds kort hoog op de agenda's wereldwijd. 

In dit Investing for Better Magazine leest u welke rol de financiële wereld kan spelen in de verdere ontwikkeling van onze biodiversiteit. En u leest hoe bedrijven van betekenis kunnen zijn, en hoe u als belegger invloed kan uitoefenen.

ABN AMRO

De draai naar circulariteit

Vandaag de dag wordt maar 12% van alle materialen en grondstoffen hergebruikt. Bijna 90% belandt in de afvalbak. Gelukkig vragen consumenten steeds vaker om duurzame producten en zijn er steeds meer bedrijven die met innovatieve ideeën inzetten op circulaire initiatieven. 

Ontdek in ons Investing for Better Magazine hoe bedrijven hierop kunnen inspelen en welke beleggingskansen er zijn.

Ontvang maandelijks het laatste financiële nieuws in uw mailbox.