Tomorrow

Wietse van der Werf

Sea Ranger Service

 
Wietse van der Werf Wietse van der Werf is een Nederlandse, sociale ondernemer, auteur en oprichter van de Sea Ranger Service. In 2020 werd hij uitgeroepen tot European Young Leader.

Wietse zette zich al vanaf zijn jeugd in voor het milieu en sloot zich tijdens zijn studies in Groot-Brittannië aan bij groepen zoals Climate Camp en The Mischief Makers. Hij maakte deel uit van de Sea Sherperd Conservation Society en ging zo mee op verschillende expedities naar Antarctica. Hij richtte de NGO The Black Fish op en zette hiermee talrijke onderzoekacties op naar illegale visvangst in de Middellandse Zee. 

Sea Rangers

Met de oprichting van de Sea Ranger Service in 2016 legde Wietse de focus op sociaal ondernemerschap. De Sea Ranger Service werft en traint jongeren als maritieme professionals en verbetert tegelijkertijd de bescherming van de zee door middel van een combinatie van offshore inspectie-werkzaamheden en natuurbehoud. De aanpak zorgt voor gelijktijdige sociale en ecologische impact. 

De focus voor de komende jaren ligt op het herstel van de kwetsbare oceaan biodiversiteit in een aantal van ’s werelds grootste mariene hotspots. Het doel is om voor 2040 1 miljoen hectare natuur in zee te herstellen en 20.000 jongeren te laten starten aan een maritieme carrière. 

Momenteel richt Wietse zijn aandacht als CEO van de Sea Ranger Service ook op het internationaal vergroten van de impact van de organisatie. 

Meer info: nl.searangers.org