IenC header 900x60

Charitas in de bank

Hachiko vzwABN AMRO België draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. De bank is zich immers bewust van haar plaats in de maatschappij. Daarom kiezen onze personeelsleden elk jaar opnieuw een goed doel waarvoor we ons 12 maanden lang inzetten. Uit alle hoeken van de organisatie stromen ideeën binnen en overal gonst het van de activiteiten om zoveel mogelijk geld op te halen voor het gekozen doel. De apotheose vindt plaats op het einde van het jaar: een heuse veiling waar onze personeelsleden zelf  allerlei zaken aanbieden waarop vervolgens door de collega’s wordt geboden. Alles wat leuk, goed en lekker is komt in aanmerking: een weekend aan zee, lunches en diners, wijnavonden of enkele flessen huisgemaakte limoncello. Ook het management doet mee en verdubbelt de opbrengst van de veiling.

Dit jaar ging het hart van ABN AMRO België uit naar Hachiko vzw. Deze organisatie leidt honden op voor mensen met een motorische handicap of epilepsie. Dankzij de honden worden hun baasjes zelfstandiger en zelfredzamer, en wordt hun sociaal isolement doorbroken. Met hun steun en toeverlaat altijd en overal dicht bij de hand, gaat de levenskwaliteit van deze mensen er een stuk op vooruit. Meer informatie vindt u op www.hachiko.org.

En als u wilt weten welke andere initiatieven ABN AMRO België op het vlak van duurzaamheid ontplooit, kunt u altijd contact opnemen met het Instituten & Charitas team.

Lees meer