Transparante tarieven

Wij houden onze tarieven graag overzichtelijk. U weet in een oogopslag precies hoeveel u betaalt voor onze diensten.

Voor elk adviesconcept betaalt u één tarief, afhankelijk van de mate waarin uw portefeuille actiever beheerd wordt en of u frequenter gecontacteerd wordt.

Voor een DPM-mandaat betaalt u een all-in tarief. Zo weet u meteen waar u aan toe bent.

U vindt een overzicht van alle kosten op onze tarievenlijst.

Wat zijn retrocessies?

Ook over onze retrocessies zijn we klaar en duidelijk. Retrocessies zijn vergoedingen die banken ontvangen voor de verdeling van fondsen via hun kanalen. ABN AMRO betaalt deze retrocessies volledig terug aan al haar klanten in beleggingsadvies en discretionair vermogensbeheer. Zo krijgt u waar u recht op hebt, en behouden wij onze 100% objectiviteit. ABN AMRO is de eerste bank in België die het principe op deze manier toepast.

Hoe gaat dit in de praktijk?

Fondsbeheerders worden vergoed door een beheervergoeding te heffen. Deze vergoeding wordt ingehouden door het fonds zelf en wordt dus in mindering gebracht van de netto inventariswaarde van het fonds.

Voorbeeld: een aandelenfonds wordt aangekocht tegen €100 en heeft een beheervergoeding van 1%. Indien na een jaar de onderliggende waarden binnen het fonds gelijk zijn gebleven, zal dat fonds nog €99 waard zijn; €1 werd ingehouden door het fonds als beheervergoeding.

Het is gebruikelijk binnen de banksector dat de fondsbeheerder een deel van de beheervergoeding doorstort aan de bank waar de klant zijn fonds aanhoudt als vergoeding  voor de rol van de bank als verdeler of distributiekanaal.

ABN AMRO Retrocessies 

Voorbeeld:

Klant Janssens koopt bij ‘bank X’ voor €10.000 in een fonds van ’beheerder Y’, waarvoor er een jaarlijkse beheervergoeding van 1% geldt. ’Beheerder Y’ heeft een akkoord met ’bank X’ dat 50% van deze vergoeding wordt teruggestort aan ‘bank X’ onder de vorm van een retrocessie. ’Bank X’ ontvangt dus op jaarbasis €50 (= €10.000 x 1% x 50%) van ’beheerder Y’.

Een ABN AMRO klant met een contract voor Beleggingsadvies of Vermogensbeheer zal in bovenstaand voorbeeld dus €50 doorgestort krijgen van ABN AMRO.

> Beleggingsoplossingen op maat

> Open architectuur / 100% onafhankelijkheid

Maak een afspraak