Richard Egarr

piano

Richard Egarr werd in 2006 benoemd tot Music Director van de British Academy of Ancient Music. Van 2011 tot 2017 was hij Associate Artist van het Scottish Chamber Orchestra en in 2019 is hij benoemd tot Principal Guest Conductor van het Residentie Orkest in Den Haag. Hij is Artistiek Partner van het Sint Paulus Kamerorkest en Music Director Designate van Philharmonia Baroque Orchestra & Chorale. Hij zal in 2021 de functie van Muziekdirecteur op zich nemen.

 

Egarr heeft vele vooraanstaande orkesten gedirigeerd, zoals het London Symphony Orchestra, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philadelphia Orchestra en historische ensembles als The Händel en Haydn Society.

Naast een ervaren dirigent is Egarr ook een briljant klavecinist, en even bekwaam op het gebied van orgel en fortepiano. Hij speelt regelmatig solo op grote podia zoals Wigmore Hall (Londen) en Carnegie Hall (New York).

Hij heeft vele albums opgenomen voor Harmonia Mundi, met name van J. S. Bach, Couperin, Purcell en Mozart, en Schubert, Dussek en J. C. Bach voor Linn.

Egarr is opgeleid als koorknaap bij York Minster, was orgeldocent bij Clare College Cambridge en studeerde later bij Gustav en Marie Leonhardt. Hij is gastdocent aan The Juilliard School in New York en gastdocent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.