Tomorrow

Ignace Schops

Regionaal Landschap Kempen en Maasland

Ignace Schops wordt internationaal gezien als een klimaatambassadeur. Hij is een natuur- en milieubeschermer, deskundige op gebied van biodiversiteit en landschapszorg, auteur en oprichter van het Nationaal Park Hoge Kempen. Ook over de landsgrenzen heen geniet hij van heel wat aanzien.
 
Hij is lid van de Club of Rome, een particuliere stichting die werd opgericht door Europese wetenschappers om hun bezorgdheid over de toekomst van de wereld te tonen en regeringen te stimuleren actie te ondernemen.
Ignace Schops

In 2013 werd Ignace Schops lid van het Climate Leadership Corps van Al Gore en in 2017 werd hij uitgeroepen tot één van de 25 meest invloedrijke Belgen in de wereld. 

Daarnaast kan hij ook tal van onderscheidingen achter zijn naam zetten, waaronder in 2008 de ‘groene Nobelprijs’, de Goldman Environmental Prize voor de oprichting van het Nationaal Park Hoge Kempen. Hij kreeg ook een eredoctoraat uitgereikt door de Universiteit Hasselt voor zijn internationale inzet voor biodiversiteit en ondernemerschap.